Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Ekonomiskt bistånd Kunskapsstöd Lägesrapporter Återhämtning från och konsekvenser av problemspelande

Återhämtning från och konsekvenser av problemspelande

Återhämtning från och konsekvenser av problemspelande är en fördjupningsstudie som identifierar återhämtningsfaktorer från och konsekvenser av problemspelande. Kunskapsstödet är utgivet av Folkhälsomyndigheten.

Omslag till Återhämtnig från konsekvenser av problemspelande. Folkhälsomyndigheten.

​Återhämtning från och konsekvenser av problemspelande är en fördjupningsstudie som undersöker återhämtningsfaktorer från och konsekvenser av problemspelande. Den bygger på data från flera mätningar under perioden 2008–2013, där deltagarna har följts upp vid olika tillfällen.

Fördjupningsstudien är en del av den fleråriga studien Swedish longitudinal gambling study, Swelogs, som rör spel om pengar, spelproblem och hälsa i Sverige. Syftet med Swelogs är att få fram aktuell kunskap om spelandet i Sverige och är en av de största longitudinella befolkningsstudierna om spel och hälsa i världen.

Resultat av undersökningen visar att förebyggande insatser som främjar en trygg uppväxt, socialt stöd och en stabil socioekonomisk situation kan öka chanserna att återhämta sig från problem med spel om pengar.

Kunskapsstödet vänder sig i första hand till forskare som arbetar med att utveckla metoder för att förebygga spelproblem men även till andra yrkesgrupper som kommer i kontakt med personer med spelproblem.

Återhämtning från och konsekvenser av problemspelande är utgiven av Folkhälsomyndigheten.

Återhämtning från och konsekvenser av problemspelande på Folkhälsomyndighetens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Teman