Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll

Skolelevers drogvanor 2015

Skolelevers drogvanor 2015 redovisar resultat från de årliga drogvaneundersökningar som genomförs i årskurs 9 och gymnasiets år 2. Undersökningarna syftar till att belysa utvecklingen av drogvanorna och att studera skillnader mellan olika grupper. Kunskapsstödet är utgivet av Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, CAN.

​Skolelever drogvanor 2015 presenterar resultat från de årliga drogvaneundersökningar som genomförs i årskurs 9 och gymnasiets år 2. Undersökningarnas syfte är att belysa utvecklingen av drogvanorna och att studera skillnader mellan olika grupper.

Kunskapsstödet beskriver användning av alkohol och de problem som kan uppstå i samband med detta, användning av tobak, narkotika, nätdroger, sniffnings och dopningsmedel och läkemedel.

Nytt för i år är att kapitlet om läkemedel i kunskapsstödet även beskriver användning av viktminskningspreparat samt redovisar resultaten för den nya frågan om smärtstillande receptbelagda läkemedel. Kunskapsstödet beskriver även ungdomars spelande om pengar och regionala skillnader i användning av alkohol, tobak och narkotika.

Skolelevers drogvanor 2015 är utgivet av Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplyssning, CAN.

Skolelevers drogvanor 2015 på CAN:s webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Teman