Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Ekonomiskt bistånd Kunskapsstöd Rekommendationer och vägledningar Barn med uppgivenhetssyndrom – en vägledning för personal inom socialtjänst och hälso- och sjukvård

Barn med uppgivenhetssyndrom – en vägledning för personal inom socialtjänst och hälso- och sjukvård

Barn med uppgivenhetssyndrom kan vara ett stöd för personal i hälso- och sjukvård och socialtjänst som arbetar med vård och behandling av eller med psykosocialt stöd och hjälp till barn med uppgivenhetssymtom och deras familjer. Vägledningen är utgiven av Socialstyrelsen.

Barn med uppgivenhetssyndrom – en vägledning för personal inom socialtjänst och hälso- och sjukvård

​Barn med uppgivenhetssyndrom kan vara ett stöd för personal i hälso- och sjukvård och socialtjänst som arbetar med vård och behandling av eller med psykosocialt stöd och hjälp till barn med uppgivenhetssymtom och deras familjer. Vägledningen kan också vara till stöd för personal som arbetar med barn som har behov av barnpsykiatriska insatser på grund av traumatisering, depression eller liknande.

Socialstyrelsen vill motivera huvudmännen i hälso- och sjukvård och socialtjänst att organisera och etablera nödvändig samverkan för att barn med uppgivenhetssyndrom och deras familjer ska kunna erbjudas en god vård och omsorg.

Barn med uppgivenhetssyndrom – en vägledning för personal inom socialtjänst och hälso- och sjukvård är utgiven av Socialstyrelsen.

Barn med uppgivenhetssyndrom – en vägledning för personal inom socialtjänst och hälso- och sjukvård på Socialstyrelsens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?