Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Ekonomiskt bistånd Kunskapsstöd Målgruppsanpassade sammanfattningar Närstående och spelproblem – Faktablad Swelogs nr 15 2014

Närstående och spelproblem – Faktablad Swelogs nr 15 2014

Närstående och spelproblem – Faktablad Swelogs nr 15 2014 visar att närstående behöver stöd både för sin egen skull och för att de ofta är ett viktigt stöd för personen med spelproblem. Kunskapsstödet är utgivet av Folkhälsomyndigheten.

Omslag till Närstående och spelproblem

​Nära var femte person, drygt 18 procent, mellan 16 och 84 år i Sverige uppger att de är närstående till någon som har eller har haft spelproblem. Att vara närstående påverkar hälsan, den sociala situationen och ekonomin.

Närstående och spelproblem – Faktablad Swelogs nr 15 2014 visar att närstående behöver stöd både för sin egen skull och för att de ofta är ett viktigt stöd för personen med spelproblem.

Swedish longitudinal gambling study, Swelogs, är en svensk befolkningsstudie som pågår mellan 2008 och 2015. Syftet är att ta fram kunskap som ska användas för att utveckla förebyggande metoder mot skadeverkningar av överdrivet spelande.

Närstående och spelproblem – Faktablad Swelogs nr 15 2014 är utgivet av Folkhälsomyndigheten.

Närstående och spelproblem på Folkhälsomyndighetens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Teman