Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Äldre Aktuellt Ny version av webbutbildningen Samtal och råd om bra matvanor

Ny version av webbutbildningen Samtal och råd om bra matvanor

Den omarbetade versionen av webbutbildningen Samtal och råd om bra matvanor innehåller Livsmedelsverkets nya kostråd, filmatiserade patientfall och övningar. Till webbutbildningen finns också en guide med inspirerande exempel och praktiska förslag på utbildningsaktiviteter.

​Bra matvanor har stor betydelse för hälsan. För att öka kunskapen om hur man i hälso- och sjukvården kan stödja patienter att förändra sina matvanor och äta mer hälsosamt har Socialstyrelsen tillsammans med Livsmedelverket tagit fram webbutbildningen Samtal och råd om bra matvanor.

Sedan mars 2016 finns en uppdaterad och omarbetad version av webbutbildningen med Livsmedelsverkets nya kostråd, filmatiserade patientfall och övningar. Till utbildningen finns också en guide som innehåller inspirerande exempel och praktiska förslag på utbildningsaktiviteter.

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar som sjuksköterska, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog, barnmorska eller dietist och ger dig kunskap så att du kan stödja patienter att förändra sina matvanor.

Mer om webbutbildningen Samtal och råd om bra matvanor på Kunskapsguiden