Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Äldre Kunskapsstöd Beslut om subvention av läkemedel Domperidon Ebb – beslut om subvention av läkemedel

Domperidon Ebb – beslut om subvention av läkemedel

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, har beslutat att Domperidon Ebb ska ingå i högkostnadsskyddet med begränsning. Läkemedlet främjar rörligheten i mag- tarmkanalen. Det är en stödjande behandling för att vissa patienter med Parkinsons sjukdom ska kunna använda antiparkinsonmedicinering.

​Domperidon Ebb är ett läkemedel som främjar rörligheten i mag- tarmkanalen. Vid behandling med antiparkinsonläkemedel kan biverkningar uppkomma, bland annat i form av illamående, kräkningar och gastropares (fördröjd magsäckstömning). Domperidon Ebb kan användas för att lindra eller förhindra dessa biverkningar. Domperidon Ebb är därmed en stödjande behandling för att vissa patienter med Parkinsons sjukdom ska kunna fortsätta alternativt börja med lämplig antiparkinsonmedicinering.

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, har beslutat att Domperidon Ebb ska ingå i högkostnadsskyddet med begränsning från och med den 25 april 2013. Begränsningen innebär att läkemedlet endast ingår i högkostnadsskyddet för patienter med Parkinsons sjukdom.

Beslutet om Domperidon Ebb på TLV:s webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Hälsoproblem

 
 

 Teman