Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Äldre Kunskapsstöd Beslut om subvention av läkemedel Ibrance – beslut om subvention av läkemedel

Ibrance – beslut om subvention av läkemedel

Ibrance är ett läkemedel för behandling av spridd bröstcancer.  Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, har beslutat att Ibrance ska ingå i högkostnadsskyddet med begränsning. Begränsningen innebär att läkemedlet endast subventioneras för behandling i kombination med en aromatashämmare.

​Bröstcancer är den vanligaste tumörsjukdomen hos kvinnor och utgör ungefär 30 procent av all cancer hos kvinnor i Sverige.

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, har beslutat att Ibrance ska ingå i högkostnadsskyddet med begränsning från och med den 1 juli 2017. Begränsningen innebär att läkemedlet endast subventioneras för behandling i kombination med en aromatashämmare.

Ibrance är ett läkemedel för behandling av spridd bröstcancer. Ibrance används för att behandla lokalt avancerad eller spridd bröstcancer. Ibrance ska användas i kombination med en så kallad aromatashämmare eller i kombination med substansen fulvestrant för kvinnor som tidigare behandlats med ett hormonellt läkemedel.

Studier visar att patienter som behandlats med en kombination av Ibrance och aromatashämmaren letrozol levde längre innan sjukdomen förvärrades jämfört med om de behandlades med enbart letrozol.

Beslutet om Ibrance på TLV:s webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Teman