Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Äldre Kunskapsstöd Beslut om subvention av läkemedel Metformin AB Unimedic – beslut om subventionering av läkemedel

Metformin AB Unimedic – beslut om subventionering av läkemedel

Metformin AB Unimedic används för behandling av diabetes mellitus typ 2. TLV har beslutat att Metformin AB Unimedic, i form av lagerberedning, ingår i högkostnadsskyddet.

​Extemporeläkemedel är skräddarsydda läkemedel som är framtagna för en enskild patient. När extemporeläkemedel skrivs ut på recept mer frekvent görs tillverkningen i större satser, så kallade lagerberedningar.

Metformin AB Unimedic, oral lösning, som används för behandling av diabetes mellitus typ 2 (speciellt hos överviktiga patienter, där enbart diet och motion inte ger tillräcklig glykemisk kontroll). Metformin AB Unimedic är avsett för patienter med sväljsvårigheter, till exempel små barn och äldre patienter med nedsatt motilitet (rörelse) i magtarmkanalen. Dessa patienter kan ha svårt att svälja läkemedel i tablettform och kan därför behöva behandlas med läkemedel i flytande beredningsform.

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, har beslutat att Metformin AB Unimedic ska ingå i högkostnadsskyddet från och med den 20 februari 2015.

Beslutet om Metformin AB Unimedic på TLV:s webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Hälsoproblem

 
 

 Teman