Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Äldre Kunskapsstöd Beslut om subvention av läkemedel Prevenar 13 – beslut om subvention av läkemedel

Prevenar 13 – beslut om subvention av läkemedel

Prevenar 13 (pneumokockpolysackarider av 13 serotyper) används för förebyggande vaccinering mot infektioner av pneumokockbakterier. Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV har beslutat att Prevenar 13 ska ingå i högkostnadsskyddet med begränsning från och med den 26 september 2015.

​Prevenar 13 används för förebyggande vaccinering mot infektioner av pneumokockbakterier. Pneumokocker är den vanligaste orsaken till lunginflammationer, men bakterien kan även orsaka allvarliga pneumokocksjukdomar som blodförgiftning och hjärnhinneinflammation.

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV har beslutat att Prevenar 13 ska ingå i högkostnadsskyddet med begränsning från och med den 26 september 2015. Begränsningen innebär att läkemedlet bara ingår i högkostnadsskyddet för patienter inom vissa riskgrupper, såsom för patienter med nedsatt immunförsvar som löper hög risk, samt till de patienter över 65 år med svåra kroniska sjukdomar som löper moderat eller hög risk att drabbas av allvarliga pneumokocksjukdomar.

Beslut om Prevenar 13 på TLV:s webbplats
Hjälpte informationen på den här sidan dig?