Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Äldre Kunskapsstöd Statistik och uppföljningar Vårdval i primärvården – jämförelse av uppdrag, ersättningsprinciper och kostnadsansvar

Vårdval i primärvården – jämförelse av uppdrag, ersättningsprinciper och kostnadsansvar

I Vårdval i primärvården görs en kartläggning och jämförelse av uppdrag, ersättningsprinciper och kostnadsansvar för vårdenheter i samtliga landsting år 2012. Rapporten är utgiven av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Omslag till Vårdval i primärvården

​Alla landsting har sedan 2010 infört vårdvalssystem i primärvården. Utformningen av vårdvals- och ersättningssystemen varierar mellan landstingen. Syften med Vårdval i primärvården – jämförelse av uppdrag, ersättningsprinciper och kostnadsansvar är att kartlägga och jämföra vårdvalssystemen i samtliga 21 landsting år 2012.

I rapporten studeras uppdrag, ersättningsprinciper och kostnadsansvar för vårdenheter samt hur villkoren förändrats sedan vårdval infördes. Man jämför också verksamhetschefers uppfattningar om vårdvalssystemen och dess styreffekter.

Vårdval i primärvården – jämförelse av uppdrag, ersättningsprinciper och kostnadsansvar är utgiven av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Vårdval i primärvården på SKL:s webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Hälsoproblem

 
 

 Teman