Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Äldre Kunskapsstöd Rekommendationer och vägledningar Vuxna med typ 1-diabetes – nationellt vårdprogram för behandling med insulinpump, CGM och FGM

Vuxna med typ 1-diabetes – nationellt vårdprogram för behandling med insulinpump, CGM och FGM

Vuxna med typ 1-diabetes är ett vårdprogram för behandling med insulinpump, CGM och FGM. Det kan vara ett stöd för dig som arbetar i hälso- och sjukvården med patienter som har typ 1-diabetes och ett riskfyllt HbA1c. Kunskapsstödet är utgivet av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Vuxna med typ 1-diabetes – nationellt vårdprogram för behandling med insulinpump, CGM och FGM

​Vuxna med typ 1-diabetes är ett vårdprogram för behandling med insulinpump, CGM och FGM. Det kan vara ett stöd för dig som arbetar i hälso- och sjukvården med patienter som har typ 1-diabetes och ett riskfyllt HbA1c. God glukoskontroll är avgörande för att minska risken för diabeteskomplikationer för personer med typ 1-diabetes.

Vårdprogrammet har tagits fram av det nationella programrådet för diabetes med specialistföreningarnas förslag på riktlinjer för användning av insulinpump och kontinuerlig glukosmätning för barn och vuxna med typ 1-diabetes som underlag. Syftet är att förbättra och underlätta glukoskontrollen för personer med typ 1-diabetes och bidra till ökad jämlikhet i diabetesvården.

Vuxna med typ 1-diabetes – nationellt vårdprogram för behandling med insulinpump, CGM och FGM är utgivet av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Vuxna med typ 1-diabetes – nationellt vårdprogram för behandling med insulinpump, CGM och FGM på SKL:s webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Teman