Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Äldre Kunskapsstöd Klassificering och koder Webbkurs om grunderna i Snomed CT

Webbkurs om grunderna i Snomed CT

Sök den webbaserade grundkursen om Snomed CT – ett tillfälle för alla som vill lära sig mer om Snomed CT. Kursen är helt webbaserad och studierna bedrivs i egen takt.

​Sök den webbaserade grundkursen om Snomed CT – ett tillfälle för alla som vill lära sig mer om Snomed CT. Kursen är helt webbaserad och studierna bedrivs i egen takt.

Snomed CT är ett internationellt begreppssystem som är utvecklat för att användas i elektroniska dokumentationssystem inom vård och omsorg. Det är en produkt av olika länders och användares behov som samlats under en lång tid. Snomed CT innehåller för närvarande drygt 300 000 aktiva begrepp och rekommenderade termer.

Varje begrepp har ett unikt id-nummer som bidrar till att det på ett säkert sätt kan identifieras i elektronisk dokumentation. Begreppen binds samman av relationer som ordnar dem i flera parallella strukturer inom 19 olika områden.

Webbaserad grundkurs

För alla som vill lära sig mer om Snomed CT finns nu en grundkurs som anordnas av den internationella Snomed CT-organisationen IHTSDO. Kursen är helt webbaserad och studierna bedrivs i egen takt, men för att få godkänt måste alla kursmoment avslutas inom en bestämd tidsperiod. Allt kursmaterial, inklusive de inspelade föreläsningarna är på engelska.

Webbkurs om grunderna i Snomed CT på Socialstyrelsens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Hälsoproblem

 
 

 Teman