Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Äldre Kunskapsstöd Lägesrapporter Framgångsfaktorer i diabetesvården – en jämförande studie av diabetesvård i primärvård

Framgångsfaktorer i diabetesvården – en jämförande studie av diabetesvård i primärvård

Framgångsfaktorer i diabetesvården presenterar sju framgångsfaktorer som går att se hos landsting och vårdenheter med särskilt goda resultat i diabetesvården. Rapporten är utgiven av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

​Tack vare Nationella Diabetesregistret finns god tillgång till information om olika vårdenheters och landstings resultat för viktiga kvalitetsindikatorer. I Framgångsfaktorer i diabetesvården – en jämförande studie av diabetesvård i primärvård presenteras sju framgångsfaktorer som går att se hos landsting och vårdenheter med särskilt goda resultat i diabetesvården.

Framgångsfaktorerna belyser arbetet inom olika delar av vårdorganisationen. Rapporten vänder sig till personer som arbetar med eller inom diabetesvården, med kvalitetsutveckling, som chef eller i ett vårdteam. Förhoppningen är att beskrivningarna av framgångsfaktorer ska inspirera till ett ökat kunskapsutbyte mellan landstingen och bidra till kvalitetsförbättringar inom diabetesvården i primärvården.

Framgångsfaktorer i diabetesvården – en jämförande studie av diabetesvård i primärvård är utgiven av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Framgångsfaktorer i diabetesvården på SKL:s webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Teman