Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Äldre Kunskapsstöd Lägesrapporter Rehabilitering för vuxna med syn- eller hörselnedsättning – landstingens habiliterings- och rehabiliteringsinsatser

Rehabilitering för vuxna med syn- eller hörselnedsättning – landstingens habiliterings- och rehabiliteringsinsatser

I Rehabilitering för vuxna med syn- eller hörselnedsättning – landstingens habiliterings- och rehabiliteringsinsatser presenteras en kartläggning av landstingens rehabilitering till personer med syn- eller hörselnedsättning. Rapporten är utgiven av Socialstyrelsen.

Rehabilitering för vuxna med syn- eller hörselnedsättning – Landstingens habiliterings- och rehabiliteringsinsatser

​Många personer – särskilt äldre – drabbas av en syn- eller hörselnedsättning som gör att de behöver rehabiliteringsinsatser från hälso- och sjukvården. Trots att många behöver rehabilitering saknar rehabiliteringsverksamheterna ofta tydliga riktlinjer och rutiner. Till exempel saknar många verksamheter styrande dokument som anger vilket uppdrag de har, vilka metoder de ska använda och hur de ska samverka med andra vårdgivare.

I Rehabilitering för vuxna med syn- eller hörselnedsättning – landstingens habiliterings- och rehabiliteringsinsatser presenteras en kartläggning av landstingens rehabilitering till personer med syn- eller hörselnedsättning. Resultatet visar förbättringsområden samt innehåller en diskussion om fortsatt utveckling.

Rehabilitering för vuxna med syn- eller hörselnedsättning – landstingens habiliterings- och rehabiliteringsinsatser är utgiven av Socialstyrelsen.

Rehabilitering för vuxna med syn- eller hörselnedsättning på Socialstyrelsens webbplats

Rapporten finns även som talbok

Rehabilitering för vuxna med syn- eller hörselnedsättning – landstingens habiliterings- och rehabiliteringsinsatser går också att beställa som talbok.

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?