Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Äldre Kunskapsstöd Lägesrapporter Skillnader i psykisk ohälsa bland äldre personer

Skillnader i psykisk ohälsa bland äldre personer

Rapporten Skillnader i psykisk ohälsa bland äldre personer beskriver skillnader i psykisk ohälsa mellan olika grupper av äldre personer. Rapporten visar att det finns en betydande variation i fördelningen av psykisk ohälsa. Rapporten är utgiven av Folkhälsomyndigheten.

​Rapporten Skillnader i psykisk ohälsa bland äldre personer sammanställer kunskap om skillnader i psykisk ohälsa mellan olika grupper av äldre personer (65 år och äldre). Rapporten visar att det finns en betydande variation i fördelningen av psykisk ohälsa. Exempelvis har kvinnor mer psykisk ohälsa än män, och äldre personer med kortare utbildning har högre risk för psykisk ohälsa än de med längre utbildning. Vidare är psykisk ohälsa vanligare bland personer som saknar kontantmarginal. Skillnader finns också beroende på andra sociala och hälsomässiga faktorer.

Rapporten vänder sig till forskare och andra verksamma inom områden som berör äldres psykiska hälsa med intresse av fördjupande läsning om psykisk ohälsa och dess fördelning bland äldre personer.

Skillnader i psykisk ohälsa bland äldre personer på Folkhälsomyndighetens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?