Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Äldre Kunskapsstöd Lägesrapporter Uppföljning av regionala cancercentrum 2015 – förebyggande insatser, tidig upptäckt, klinisk forskning och innovation

Uppföljning av regionala cancercentrum 2015 – förebyggande insatser, tidig upptäckt, klinisk forskning och innovation

Uppföljning av regionala cancercentrum 2015 innehåller en uppföljning av regionala cancercentrum. Rapporten är utgiven av Socialstyrelsen.

Uppföljning av regionala cancercentrum 2015

​Uppföljning av regionala cancercentrum 2015 innehåller Socialstyrelsens tredje uppföljning av regionala cancercentrum. Den vänder sig exempelvis till regeringen, beslutsfattare inom hälso- och sjukvården, vårdprofession, länsstyrelser och kommuner. Rapporten kan också användas som ett underlag för fortsatt utvecklingsarbete inom landstingen och regionala cancercentrum.

Regeringen har tagit initiativ till att främja etableringen av sex regionala cancercentrum, ett i varje sjukvårdsregion. Socialstyrelsen har i uppdrag att under 2013–2015 stödja och följa etableringen med utgångspunkt i de tidsatta kriterier som ska känneteckna ett cancercentrum. År 2015 gällde uppföljningen de kriterier som gäller förebyggande insatser och tidig upptäckt av cancer samt klinisk forskning och innovation.

Uppföljning av regionala cancercentrum 2015 är utgiven av Socialstyrelsen.

Uppföljning av regionala cancercentrum 2015 på Socialstyrelsens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Teman