Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Äldre Kunskapsstöd Målgruppsanpassade sammanfattningar Erfarenheter från utvecklingsarbete med kommunikationsstöd och lågaffektivt bemötande – Mot mindre tvång och begränsningar

Erfarenheter från utvecklingsarbete med kommunikationsstöd och lågaffektivt bemötande – Mot mindre tvång och begränsningar

Erfarenheter från utvecklingsarbete med kommunikationsstöd och lågaffektivt bemötande – Mot mindre tvång och begränsningar är ett lärande exempel som beskriver ett gruppboende där det bor fem unga personer med omfattande stödbehov. Kunskapsstödet är utgivet av Socialstyrelsen.

​Erfarenheter från utvecklingsarbete med kommunikationsstöd och lågaffektivt bemötande är ett lärande exempel som beskriver ett gruppboende där det bor fem unga personer med utvecklingsstörning, autism och andra tilläggsdiagnoser. Samtliga boende har ett omfattande stödbehov. Vid boendet har ett utvecklingsarbete pågått där målet varit att förebygga utmanande beteenden och därmed också undvika tvångs- och begränsningsåtgärder.

Kunskapsstödet beskriver olika arbetssätt och verktyg som har hjälpt att förbättra situationen i gruppboendet. Dessa arbetssätt innebär varierande aktiviteter som syftar till att stödja och utveckla öppen kommunikation mellan personalen och de boende samt att skapa detaljerade genomförandeplaner för att förebygga akuta situationer mer effektivt.

Erfarenheter från utvecklingsarbete med kommunikationsstöd och lågaffektivt bemötande – Mot mindre tvång och begränsningar är utgiven av Socialstyrelsen.

Erfarenheter från utvecklingsarbete med kommunikationsstöd och lågaffektivt bemötande på Socialstyrelsens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?