Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Äldre Kunskapsstöd Målgruppsanpassade sammanfattningar Grupputbildning typ 2-diabetes – faktaguide

Grupputbildning typ 2-diabetes – faktaguide

Grupputbildning typ 2-diabetes – faktaguide är skriven för personer som har fått diagnosen typ 2-diabetes. Kunskapsstödet ger bland annat information om sjukdomen, kost och fysisk aktivitet. Kunskapsstödet är utgivet av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Grupputbildning typ 2-diabetes – faktaguide

​Grupputbildning typ 2-diabetes – faktaguide är skriven för personer som har fått diagnosen typ 2-diabetes. Kunskapsstödet beskriver bland annat sjukdomen diabetes, vilken mat som är bra, vilka prover som tas och varför fysisk aktivitet är en effektiv åtgärd.

Patienter kan läsa faktaguiden på egen hand och man använder den också i hälso- och sjukvårdens diabetesutbildning för personer som har typ 2-diabetes.

Faktaguiden ingår som en av tre delar i ett utbildningsverktyg som är särskilt framtaget för att underlätta grupputbildning till typ 2-diabetespatienter. De andra delarna är en handledarmanual för personer som genomför grupputbildningar för personer med typ 2-diabetes och ett anteckningshäfte där patienten själv kan fylla i mål och värden.
Grupputbildning typ 2-diabetes – faktaguide är utgiven av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Grupputbildning typ 2-diabetes – faktaguide på SKL:s webbplats

Grupputbildning typ 2-diabetes – handledarmanual på SKL:s webbplats

Mina sidor – typ 2-diabetes på SKL:s webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Hälsoproblem

 
 

 Teman