Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Äldre Kunskapsstöd Målgruppsanpassade sammanfattningar Handledarmanual – utbildning för personer med typ 2-diabetes

Handledarmanual – utbildning för personer med typ 2-diabetes

Handledarmanual – utbildning för personer med typ 2-diabetes vänder sig till dig som ska hålla i en grupputbildning för patienter med typ 2 diabetes. Handledarmanual – utbildning för personer med typ 2-diabetes är utgiven av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Omslagsbild till Handledarmanual – utbildning för personer med typ 2-diabetes

​Handledarmanual – utbildning för personer med typ 2-diabetes vänder sig till dig som ska hålla i en grupputbildning för patienter med typ 2 diabetes. Forskning visar att diabetespatienter som har gått en grupputbildning ledd av kunnig och pedagogisk personal förbättrar sitt HbA1c. I de nationella riktlinjerna för diabetesvården rekommenderar Socialstyrelsen att alla patienter med diabetes typ 2 går en sådan utbildning.

Handledningen är till för dig som ska hålla i utbildningen. Du kan också ladda ner ett bildspel som du kan använda i utbildningen och en kursutvärdering före och efter utbildningarna. Materialet består av tre delar. Förutom handledarmanualen, finns även en faktaguide för dina patienter och Mina sidor, som är ett individuellt anteckningshäfte där provsvar, matdagbok och aktivitetskalender finns med.

Handledarmanual – utbildning för personer med typ 2-diabetes är utgiven av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Handledarmanual – utbildning för personer med typ 2-diabetes på SKL:s webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Teman

 
 

 Hälsoproblem