Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Äldre Kunskapsstöd Nationella riktlinjer Nationella riktlinjer för rörelseorganens sjukdomar – stöd för styrning och ledning

Nationella riktlinjer för rörelseorganens sjukdomar – stöd för styrning och ledning

Socialstyrelsens nationella riktlinjer för rörelseorganens sjukdomar innehåller rekommendationer om åtgärder vid sjukdomar i rörelseorganen. Riktlinjerna omfattar bland annat benskörhet, nedbrytning av ledbrosk i knä och höft och ledgångsreumatism.

Nationella riktlinjer för rörelseorganens sjukdomar – stöd för styrning och ledning

​Nationella riktlinjer för rörelseorganens sjukdomar – stöd för styrning och ledning innehåller rekommendationer om åtgärder vid sjukdomar i rörelseorganen. De innehåller också bedömningar av rekommendationernas ekonomiska och organisatoriska konsekvenser och indikatorer för uppföljning.

Riktlinjerna omfattar benskörhet, nedbrytning av ledbrosk i knä och höft, inflammatoriska ryggsjukdomar, en kombination av psoriasis och ledinflammationer och ledgångsreumatism.

Socialstyrelsen bedömer att de ekonomiska konsekvenserna av rekommendationerna generellt innebär ökade kostnader för hälso- och sjukvården. Flera av rekommendationerna förväntas medföra att människor med dessa sjukdomar får förbättrad hälsa, höjd livskvalitet, bättre funktionsförmåga och minskat antal frakturer, vilket kan ge sänkta kostnader på längre sikt.

Nationella riktlinjer för rörelseorganens sjukdomar – stöd för styrning och ledning är utgiven av Socialstyrelsen.

Nationella riktlinjer för rörelseorganens sjukdomar på Socialstyrelsens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?