Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll

Sårsmart.se

Sårsmart.se är en webbutbildning med fokus på sårdiagnostik. Utbildningen är avsedd för sjukvårdspersonal och täcker sju typer av svårläkta sår med teorifördjupning, fallbeskrivning, diagnos och behandlingsval. Du kan själv välja vilka sårtyper du vill öva på och hur många fall du vill gå igenom.

​Sårsmart.se är en webbutbildning med fokus på sårdiagnostik. Den syftar till att förbättra kunskapen om svårläkta sår och framför allt fokusera på att alla sår måste få en diagnos.

Vid svårläkta sår används antibiotika många gånger helt i onödan. De allra flesta sår är koloniserade med bakterier men långt ifrån alla behöver behandlas med antibiotika. Onödig antibiotikabehandling kan leda till biverkningar för patienten och en ökning av resistenta bakterier.

Diagnostik är avgörande för rätt behandlingsval vid svårläkta sår. Många gånger glöms diagnostiken bort varpå såret läker långsammare eller inte alls. Detta innebär lidande för patienten och kostnader för samhället.

Utbildningen är framtagen av Strama Stockholm med stöd av Sveriges Kommuner och Landsting och i samarbete med RiksSår.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig framför allt till läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal som arbetar med sår i öppenvården.

Utbildningens innehåll

Utbildningen innehåller bilder och korta patientfall med flervalsfrågor. Det finns även faktatexter om olika sårtyper i utbildningen. Utbildningen täcker sju typer av svårläkta sår med teorifördjupning, fallbeskrivning, diagnos och behandlingsval. Du kan själv välja vilka sårtyper du vill öva på och hur många fall du vill gå igenom.

Utbildningen går lika bra att göra i mobilen som på surfplatta eller dator.  Den kräver ingen inloggning eller annan registrering.

Till utbildningen Sårsmart.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Teman