Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Äldre Kurser & utbildningar Webbutbildning för vård av äldre med diabetes

Webbutbildning för vård av äldre med diabetes

Webbutbildning för vård av äldre med diabetes ger omvårdnadspersonal i kommunal omsorg, hemsjukvård och vårdboende möjlighet att öka sin kompetens om äldre med diabetes. Utbildningen är framtagen av det nationella programrådet för diabetes, SKL.

​Webbutbildning för vård av äldre med diabetes syftar till att öka kunskapen hos sjukvårds- och omvårdnadspersonal och bidra till en mer jämlik vård. Utbildningen fungerar också som ett redskap för ansvariga inom kommunal vård och omsorg, verksamhetschefer och sjuksköterskor, samt som ett stöd för delegering till omvårdspersonal.

Webbutbildningen är kostnadsfri och tar mindre än två timmar att göra. Den består av flera delar som bland annat diabetessjukdomen, medicinsk behandling, omvårdnad, komplikationer och fotsår. De olika delarna kan göras i ett svep eller delas upp på flera olika tillfällen. Efter genomförd utbildning får kursdeltagare ett intyg.

Mål med utbildningen

Efter utbildningen har medarbetarna

  • Kunskap om diabetes som sjukdom med fokus på diabetes hos äldre
  • Kunskap om vård och interventioner som är anpassade till personer med diabetes med fokus på äldre personer.

Webbutbildningen följer Socialstyrelsens nationella riktlinjer.

Inget intyg 2019

Tidigare har det gått att skriva ut ett intyg efter avslutad utbildning. Detta är inte möjligt under 2019 på grund av att utbildningen har en tillfällig förvaltning. Under året kommer möjligheterna att uppdatera utbildningens innehåll och tekniska förutsättningar att ses över.

Webbutbildning äldre med diabetes på SKL:s webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Teman