Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Barn & unga Kunskapsstöd Systematiska översikter och kartläggningar Barn som anhöriga till flyktingföräldrar med post-traumatisk stress – en systematisk litteraturstudie

Barn som anhöriga till flyktingföräldrar med post-traumatisk stress – en systematisk litteraturstudie

Barn som anhöriga till flyktingföräldrar med post-traumatisk stress innehåller en systematisk granskning av den empiriska litteraturen om betydelsen av post-traumatisk stress hos flyktingföräldrar i exil för deras barns hälsa och välbefinnande. Kunskapsstödet är utgivet av Nka.

Omslag Barn som anhöriga till flyktingföräldrar med post-traumatisk stress

​Barn som anhöriga till flyktingföräldrar med post-traumatisk stress innehåller en systematisk granskning av den empiriska litteraturen om betydelsen av post-traumatisk stress hos flyktingföräldrar i exil för deras barns hälsa och välbefinnande.

Kunskapsstödet ger även en teoretisk översikt om barn som anhöriga till föräldrar med posttraumatisk stress.

Kunskapsstödet är den sjätte rapporten i projektet "Barn som anhöriga", som genomförs av CHESS vid Stockholms universitet/Karolinska Institutet i samarbete med Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, på uppdrag av Socialstyrelsen.

Barn som anhöriga till flyktingföräldrar med post-traumatisk stress – en systematisk litteraturstudie är utgiven av Nationellt kunskapscentrum anhöriga, Nka.

Barn som anhöriga till flyktingföräldrar med post-traumatisk stress på Nka:s webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?