Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Barn & unga Kunskapsstöd Lägesrapporter Utvärdering av Multisystemisk terapi för ungdomar med allvarliga beteendeproblem – resultat efter fem år

Utvärdering av Multisystemisk terapi för ungdomar med allvarliga beteendeproblem – resultat efter fem år

Utvärdering av Multisystemisk terapi för ungdomar med allvarliga beteendeproblem – resultat efter fem år. Rapporten är utgiven av Socialstyrelsen.

​Multisystemisk terapi, MST, är en strukturerad familje- och närmiljöbaserad öppenvårdsbehandling inom socialtjänsten för ungdomar med beteendeproblem.

Utvärdering av Multisystemisk terapi för ungdomar med allvarliga beteendeproblem – resultat efter fem år, innehåller den tredje och sista delstudien i en utvärdering av hur Multisystemisk terapi, MST, har fungerat jämfört med socialtjänstens traditionella insatser.

Undersökningsgruppen består av 156 ungdomar som genom randomisering fördelades till MST eller traditionell behandling. I den här rapporten undersöks ungdomarnas situation under en femårsperiod med hjälp av information från olika register.

Utvärdering av Multisystemisk terapi för ungdomar med allvarliga beteendeproblem – resultat efter fem år är utgiven av Socialstyrelsen.

Utvärdering av Multisystemisk terapi för ungdomar med allvarliga beteendeproblem – resultat efter fem år på Socialstyrelsens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?