Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Barn & unga
Barn och unga
Barn och unga på Kunskapsguiden vänder sig till dig som arbetar inom området. Kunskapsguiden samlar kvalitetssäkrad kunskap från flera myndigheter och andra aktörer.

Ensamkommande barn och unga

Varje år söker ett stort antal barn och unga asyl i Sverige utan en medföljande förälder. Till stöd för dig som arbetar med dessa frågor inom socialtjänsten och hälso- och sjukvården finns ett nationellt kunskapscentrum för ensamkommande barn.

Ensamkommande barn och unga

​Teman

Teman är ett samlingsbegrepp för olika ämnesområden som har med hälsa, vård och omsorg att göra. Här finner du information om relevanta ämnen inom området barn och unga. Teman fungerar även som samlingsplats för olika aktörers kunskapsstödjande produkter som publikationer, filmer, webbutbildningar och poddar.
Teman
 

​Kunskapsstöd

Kunskapsstöd samlar olika kategorier av kunskapsstöd. De ska främja personal på olika nivåer att använda den mest aktuella kunskapen.

​Kurser och utbildningar

Kurser och utbildningar samlar webbaserade kurser och andra aktuella utbildningar för området barn och unga.

​Aktuellt

Aktuellt samlar nyheter inom området barn och unga. Exempelvis om nya teman, kunskapsstöd och webbaserade kurser och utbildningar. Här kan du också prenumerera på nyheter från Kunskapsguiden direkt till din
e-post.
Aktuellt