Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Barn & unga Aktuellt Ny svensk version av ICD-10

Ny svensk version av ICD-10

En ny svensk version av internationell statistisk klassifikation av sjukdomar och relaterade hälsoproblem, ICD-10-SE, har getts ut av Socialstyrelsen.

​Internationell statistisk klassifikation av sjukdomar och relaterade hälsoproblem är en ny svensk version av ICD-10-SE. Förteckningen grupperar sjukdomar och dödsorsaker på ett systematiskt sätt. Kravet på en statistisk klassifikation av detta slag är att den täcker alla tänkbara sjukliga tillstånd och hälsoproblem inom ett hanterbart och därför rimligt antal kategorier.

Det primära syftet med ICD-10-SE är att möjliggöra klassificering och statistisk beskrivning av sjukdomar och andra hälsoproblem som är aktuella som orsak till människors död eller kontakter med hälso- och sjukvården.

Internationell statistisk klassifikation av sjukdomar och relaterade hälsoproblem är en svensk version från Socialstyrelsen av Världshälsoorganisationens The International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems, Tenth Revision (ICD-10).

Internationell statistisk klassifikation av sjukdomar och relaterade hälsoproblem – systematisk förteckning – svensk version 2016 som kunskapsstöd på Kunskapsguiden