Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Barn & unga Aktuellt #upptäckvåldet: En nationell samling för att synliggöra våld och sexuella övergrepp – oavsett livssituation

#upptäckvåldet: En nationell samling för att synliggöra våld och sexuella övergrepp – oavsett livssituation

Socialstyrelsen välkomnar dig till en dag med intressanta föreläsningar och angelägna diskussioner om att upptäcka våld och bemöta utsatta för våld. Under dagen presenteras olika metodstöd för dig som möter våldsutsatta i ditt arbete inom socialtjänstens olika verksamhetsområden.

​I #metoo-uppropen i sociala medier kom det fram att vi inte alltid hör alla röster, inte alltid ser våldet. Hur kan vi bli bättre på att upptäcka våld och ge alla som söker samhällets stöd ett professionellt, stödjande och likvärdigt bemötande? Vilket stöd behöver de som är i behov av skydd och vilka verktyg behöver de som ska ge stödet?

Målet med konferensen är att öka medvetenheten om hur våld kan förekomma i olika situationer och diskutera möjligheter och svårigheter i att upptäcka våld och i att bemöta utsatta för våld.

Vi avslutar dagen med en paneldebatt om samhällets stöd och framtida arbete. I anmälan kan du lämna din fråga inför paneldebatten.

Konferensen riktar sig till personal och andra nyckelpersoner inom socialtjänstens olika verksamhetsområden. Konferensen är kostnadsfri.

Plats: Folkets hus, Barnhusgatan 12-14  i Stockholm
Tid: Tisdagen den 18 december 2018, kl. 9.00

För utförligt program och anmälan på Socialstyrelsens webbplats