|
Använd SIP - ett verktyg vid samverkan, barn och unga 0 -18 årSamordnad individuell plan (SIP) kallas en plan som ska upprättas när någon har behov av insatser från socialtjänst och hälso- och sjukvård. Planen tydliggör vem som gör vad och finns beskriven i lagtext både i socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen.
Att främja hbtq-personers lika rättigheter och möjligheterI rapporten Att främja hbtq-personers lika rättigheter och möjligheter finns exempel på hur du kan arbeta med att inkludera ett hbtq-perspektiv i olika verksamheter. Exempelsamlingen ska underlätta och stödja erfarenhetsutbyte mellan kommuner och landsting.
Att hantera våldsbejakande extremismSkriften Att hantera våldsbejakande extremism beskriver vad kommunen kan göra i arbetet mot våldsbejakande extremism. Skriften är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.
Att intervjua barn – vägledning för socialsekreterareAtt intervjua barn – vägledning för socialsekreterare ger kunskap om metoder för hur man intervjuar barn och därmed bättre kan synliggöra barnets perspektiv i socialtjänstens utredningar. Kunskapsstödet är utgivet av Stiftelsen Allmänna Barnhuset.
Att samtala genom tolkAtt samtala genom tolk ger en beskrivning av några saker som du bör vara uppmärksam på när du samtalar genom tolk. Den vänder sig till både profession och brukare. Foldern är utgiven av Socialstyrelsen.
Att samverka kring ensamkommande barn som försvinnerAtt samverka kring ensamkommande barn som försvinner är en samverkansplan med konkreta arbetssätt, rutiner och checklistor för aktörer som träffar ensamkommande barn i sina verksamheter. Samverkansplanen är utgiven av Länsstyrelsen i Stockholm.
|
|