Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Barn & unga Kunskapsstöd Lägesrapporter När förälder oväntat avlider – resultat och slutsatser från tre kartläggningar om ansvar samt strukturer för information och stöd

När förälder oväntat avlider – resultat och slutsatser från tre kartläggningar om ansvar samt strukturer för information och stöd

När förälder oväntat avlider baseras på tre kartläggningar som undersöker befintliga strukturer och rutiner för stöd till barn och unga som plötsligt mister en förälder. Rapporten är utgiven av Socialstyrelsen.

Omslagsbild till När förälder oväntat avlider

​Drygt tre procent av barnen i Sverige drabbas av att en förälder dör innan barnet fyllt 18 år. Socialstyrelsen har gett tre utvecklingsregioner i uppdrag att kartlägga strukturer för stöd till barn med förälder som oväntat avlider.

När förälder oväntat avlider – resultat och slutsatser från tre kartläggningar om ansvar samt strukturer för information och stöd vänder sig till beslutsfattare och personal inom alla verksamheter som kommer i kontakt med barn och unga som oväntat drabbas av en förälders dödsfall.

Syftet med rapporten är att öka medvetenheten om dessa barns behov, såväl akut som på längre sikt, och att medverka till att man skapar strukturer för hur behoven ska tillgodoses.

När förälder oväntat avlider – resultat och slutsatser från tre kartläggningar om ansvar samt strukturer för information och stöd är utgiven av Socialstyrelsen.

När förälder oväntat avlider på Socialstyrelsens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Teman