Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll

eHälsa i kommunerna 2013–2015

eHälsa i kommunerna 2013–2015 innehåller information om satsningen på e-tjänster och hur eHälsa kan fungera i kommunerna. Kunskapsstödet är utgivet av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

​eHälsa handlar om hur vård och omsorg ska fungera och förbättras med hjälp av e-tjänster, det vill säga tjänster via exempelvis en dator. eHälsa skapar förutsättningar för effektiv och kvalitetssäker vård och omsorg. eHälsa möjliggör detta genom att utgå från verksamheten och tänka om, tänka nytt och använda tekniken som ett verktyg och hjälpmedel.

eHälsa etablerades av Socialdepartementet 2010 och syftar till att säkerställa rätt information till rätt person i rätt tid för medarbetare inom hälso- och sjukvården och omsorgen. Samtidigt möjliggör eHälsa delaktighet i vården för invånaren.

Fler och fler invånare vill kommunicera med socialtjänsten via dator, mobiltelefon eller surfplatta. eHälsa i kommunerna 2013-2015 innehåller information om satsningen på e-tjänster och hur eHälsa kan fungera i kommunerna.

eHälsa i kommunerna 2013–2015 är utgiven av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

eHälsa i kommunerna 2013–2015 på SKL:s webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?