Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Barn & unga Kunskapsstöd Nationella riktlinjer Nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder 2011 – stöd för styrning och ledning

Nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder 2011 – stöd för styrning och ledning

Socialstyrelsens Nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder 2011 ger rekommendationer om vuxna och i vissa fall särskilda grupper som gravida, ammande och personer som ska genomgå operation. De levnadsvanor riktlinjerna tar upp är tobaksbruk, riskbruk av alkohol, otillräcklig fysisk aktivitet och ohälsosamma matvanor.

Omslag till Nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder 2011

​Socialstyrelsens Nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder 2011 ger rekommendationer om metoder för att förebygga sjukdom genom att stödja patientens förändring av en ohälsosam levnadsvana. De levnadsvanor riktlinjerna tar upp är tobaksbruk, riskbruk av alkohol, otillräcklig fysisk aktivitet och ohälsosamma matvanor.

Nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder 2011 ger rekommendationer om vuxna och i vissa fall särskilda grupper som gravida, ammande och personer som ska genomgå operation. Riktlinjerna är ett stöd för beslutsfattare i landsting och regioner vid prioriteringar.

Nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder 2011 på Socialstyrelsens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Hälsoproblem

 
 

 Teman