Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start EBP Om evidensbaserad praktik Fem grundsteg Steg 5 – följa upp och förbättra

Steg 5 – följa upp och förbättra

I steg 5 följer den professionelle upp hur de fyra föregående stegen har genomförts för att förbättra arbetet. Syftet är att följa upp om den berörda personens situation har förbättrats och utvärdera de föregående stegen.

 

​​Oavsett om en insats är evidensbaserad eller inte fungerar den inte för alla. Det är inte säkert att den valda insatsen hjälper just den här berörda personen. Insatsen kanske inte har genomförs på rätt sätt eller den kanske behöver intensifieras. Genom att steg för steg följa hur det går för den berörda personen skapas bättre beredskap för att göra de förändringar som är nödvändiga. Det skapar också trygghet för den berörda personen.

Gynnas den berörda personen?

I Steg 5 följer du upp om den berörda personen tillhör den grupp som gynnas av insatsen eller inte. Har den berörda personens situation förbättrats? Har insatsen genomförts på ett tillfredställande sätt? Är klienten nöjd med insatsen?

Steg fem i guiden Skapa en grund

Steg 5 i guiden Skapa en grund på Kunskapsguiden beskriver hur du kan göra uppföljningar.

Gå direkt till Systematisk uppföljning på Kunskapsguiden

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

​Kunskapsstöd om systematisk uppföljning

Systematisk uppföljning – beskrivning och exempel är ett kunskapsstöd som presenterar hur en verksamhet kan planera och arbeta med systematisk uppföljning. Kunskapsstödet ger också exempel från praktisk verksamhet.

Systematisk uppföljning – beskrivning och exempel på Socialstyrelsens webbplats