Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll

Metodstöd - Hemma!

Metodstöd - Hemma! är ett stödmateial till bostadsföretag och kommuner som visar hur man kan arbeta vräkningsförebyggande. Material har tagits fram i samarbete med Kronofogden och länsstyrelserna i Västernorrland, Norrbotten och Västerbotten.

Att bli vräkt får ofta stora negativa konsekvenser. Det leder många gånger till hemlöshet och till att de drabbade kan bli utestängda från bostadsmarknaden. Vräkningar kostar mycket i personligt lidande och dessutom i rena samhällskostnader.

Kronofogdens förebyggande verksamheten har sedan 2011 arbetat med förebyggande insatser för att minska antalet vräkningar. Ofta handlar det om att tillsammans med andra aktörer nå lösningar innan det är för sent.

Metodstöd - Hemma! är ett stödmaterial till bostadsföretag och kommuner som visar hur man kan arbeta vräkningsförebyggande. Material har tagits fram i samarbete med Kronofogden och länsstyrelserna i Västernorrland, Norrbotten och Västerbotten.

Rent konkret visar materialet på hur man genom lokal samverkan och genom återkommande möten mellan hyresvärd och socialtjänst tillsammans kan arbeta för att minska och undvika vräkningar.

Metodstöd - Hemma! på Kronofogdens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Teman