Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Funktionshinder Kunskapsstöd Lägesrapporter Assistanshundar för bättre hälsa och delaktighet

Assistanshundar för bättre hälsa och delaktighet

Assistanshundar för bättre hälsa och delaktighet innehåller en beskrivning av assistanshundverksamheten idag, identifierade utvecklingsområden och förslag på åtgärder för att utveckla assistanshundsverksamheten. Kunskapsstödet är utgivet av Myndigheten för delaktighet, MFD.

​Kunskapen om assistanshundarnas roll och betydelse har under senare år ökat. Det finns också ett ökande intresse för dessa hundar hos enskilda personer vars livssituation skulle kunna förbättras med hjälp av en assistanshund.

Assistanshundar ger stor frihet och trygghet för den förare som har behov av en assistanshund. Det finns många exempel på förare som har förbättrat sin livskvalitet och ökat sin sociala aktivitet när de fått tillgång till en assistanshund. Det gäller till exempel barn som med sin assistanshund kan gå i skolan igen efter att ha varit hemmasittare.

Assistanshundar för bättre hälsa och delaktighet innehåller en beskrivning av assistanshundverksamheten idag, identifierade utvecklingsområden och förslag på åtgärder för att utveckla assistanshundsverksamheten.

Assistanshundar för bättre hälsa och delaktighet är utgiven av Myndigheten för delaktighet, MFD.

Assistanshundar för bättre hälsa och delaktighet på MFD:s webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?