Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Funktionshinder Kunskapsstöd Lägesrapporter Centralisering med patienten i centrum – Vårdanalys utvärdering av patientperspektivet i rikssjukvården

Centralisering med patienten i centrum – Vårdanalys utvärdering av patientperspektivet i rikssjukvården

I Centralisering med patienten i centrum har Vårdanalys analyserat vilka faktorer som är viktiga för patienter vid nivåstrukturering av den mest högspecialiserade vården som bedrivs som rikssjukvård.

Centralisering med patienten i centrum – Vårdanalys utvärdering av patientperspektivet i rikssjukvården

​En viktig organisatorisk princip i sjukvården är att den ska ges på den nivå som ger det bästa möjliga slutresultatet för patienten, med lämplig hänsyn till effektivitet i resursanvändningen. Att fördela vårdinsatser till den optimala nivån – en form av arbetsfördelning – kallas ofta ”nivåstrukturering”.

I Centralisering med patienten i centrum har Vårdanalys analyserat vilka faktorer som är viktiga för patienter vid nivåstrukturering av den mest högspecialiserade vården som bedrivs som rikssjukvård. Utifrån resultatet har Vårdanalys utvärderat i vilken mån arbetet med rikssjukvård bedrivs i enlighet med patienternas prioriteringar. Rapporten visar hur patientperspektivet skulle kunna få större genomslag i framtiden.

Centralisering med patienten i centrum – Vårdanalys utvärdering av patientperspektivet är utgiven av Vårdanalys.

Centralisering med patienten i centrum – Vårdanalys utvärdering av patientperspektivet på Vårdanalys webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?