Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll

Från medel till mål

Från medel till mål visar att det finns flera lokala och nationella initiativ för att förbättra samordningen inom vården och omsorgen. Ändå saknas fortfarande kunskap om vad som faktiskt bidrar till att patienter och brukare upplever vården och omsorgen som samordnad. Kunskapsstödet är utgivet av Myndigheten för vård- och omsorgsanalys.

Omslag: Från medel till mål

​När samordningen brister bidrar det ofta till en försämrad upplevelse för patienter och brukare samt till en sämre vård och omsorg. Jämförelser med andra länder visar att samordningen i Sverige brister.

Från medel till mål visar att det finns flera lokala och nationella initiativ för att förbättra samordningen inom vården och omsorgen. Ändå saknas fortfarande kunskap om vad som faktiskt bidrar till att patienter och brukare upplever vården och omsorgen som samordnad.

Rapporten visar elva lokala och nationella initiativ som genom en rad olika medel har försökt förbättra samordningen. Rapporten visar att kunskapen fortfarande är låg kring vilka medel som faktiskt resulterar i en samordnad vård och omsorg för patienter och brukare.

Från medel till mål är utgiven av Myndigheten för vård- och omsorgsanalys.

Från medel till mål på Vårdanalys webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?