Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Funktionshinder Kunskapsstöd Målgruppsanpassade sammanfattningar Att tolka och kartlägga smärta hos en person med intellektuell funktionsnedsättning – Mot mindre tvång och begränsningar

Att tolka och kartlägga smärta hos en person med intellektuell funktionsnedsättning – Mot mindre tvång och begränsningar

Att tolka och kartlägga smärta hos en person med intellektuell funktionsnedsättning är ett lärande exempel som beskriver hur personalen på en gruppbostad kommer till insikt om att personens utmanande beteende beror på smärta. Kunskapsstödet är utgivet av Socialstyrelsen.

Omslagsbild till Att tolka och kartlägga smärta hos en person med intellektuell funktionsnedsättning

​Att tolka och kartlägga smärta hos en person med intellektuell funktionsnedsättning – Mot mindre tvång och begränsningar beskriver hur personalen på en gruppbostad kommer till insikt om att personens utmanande beteende beror på smärta.

I kunskapsstödet delar personalen med sig av hur de har lärt sig att tolka och kartlägga smärta hos olika personer för att förebygga och minska utmanande beteende. Viktiga verktyg i arbetet är kommunikationsstöd och checklista.

Att tolka och kartlägga smärta hos en person med intellektuell funktionsnedsättning – Mot mindre tvång och begränsningar är utgiven av Socialstyrelsen.

Att tolka och kartlägga smärta hos en person med intellektuell funktionsnedsättning på Socialstyrelsens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?