Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Funktionshinder Kurser & utbildningar Webbintroduktion för funktionshindersomsorgen

Webbintroduktion för funktionshindersomsorgen

Webbintroduktion för funktionshindersomsorgen är ett komplement till yrkesintroduktionen för baspersonal inom funktionshindersområdet. Webbintroduktionen är framtagen av Socialstyrelsen.

​Webbintroduktionen för funktionshindersomsorgen riktar sig till dig som arbetar med personer med funktionsnedsättning. I webbintroduktionen får du en översiktlig bild av några viktiga områden inom funktionshindersomsorgen som har betydelse för dig i ditt arbete.

Du får kännedom och förståelse om individens rättigheter, konventioner, lagar och föreskrifter som styr ditt arbete. Du får också kunskaper om förhållningssätt och bemötande och vilken betydelse det har för brukarens delaktighet och möjlighet till kommunikation.

Andra områden handlar om dokumentation och samarbete. Webbintroduktionen är framtagen av Socialstyrelsen.

Målgrupp

Målgrupp är personal som arbetar med personer med funktionsnedsättning.

Kursens upplägg

Webbintroduktionen för funktionshindersomsorgen består av fyra delar med övningar till varje del. Varje del består av två komponenter: en faktabok och ett uppdrag. I de tre första delarna finns också övningsmoduler där du får ta ställning till olika situationer som du kan vara med om själv i ditt arbete.

Du kan genomföra webbintroduktionen i din egen takt och gå igenom de fyra delarna i valfri ordning, men om det är första gången du besöker introduktionen rekommenderar vi att du går igenom Individens rätt först. Webbintroduktionen går att genomföra på mobila enheter.

Tid för genomförande

Sammanlagd tid för hela webbintroduktionen är cirka 60 minuter.

Kursbevis

Du blir registrerad som klar när du har gått igenom introduktionens alla delar. Då finns det möjlighet att hämta ut ett kursbevis. För att kunna skriva ut kursbeviset svarar du först på några frågor i en utvärdering.

Användarkonto

Webbintroduktionen är avgiftsfri men för att få tillgång till den måste du skapa dig ett användarkonto och logga in. Du använder sedan samma inloggningsuppgifter om du vill gå in fler gånger eller ta del av Socialstyrelsens övriga webbutbildningar.

Kontakt

Har du frågor om webbintroduktionen kontakta Socialstyrelsen: utbildning@socialstyrelsen.se.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?