Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Missbruk & beroende Kunskapsstöd Lägesrapporter Föräldrar i missbruks- och beroendevården – en kartläggning för att stärka barn- och föräldraperspektivet

Föräldrar i missbruks- och beroendevården – en kartläggning för att stärka barn- och föräldraperspektivet

Föräldrar i missbruks- och beroendevården – en kartläggning för att stärka barn- och föräldraperspektivet ger kunskap om föräldrar i missbruks- och beroendevården, deras uppfattningar av vad de får för stöd i sitt föräldraskap och vad de behöver för stöd. Kunskapsstödet är utgivet av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

​Barn som lever i familjer med missbruk löper ökad risk att utveckla egna problem. En god relation mellan föräldrar och barn är en viktig skyddsfaktor för barnen. Barn som blir sedda och får stöd tidigt mår bättre, än barn som inte får det.

Föräldrar i missbruks- och beroendevården – en kartläggning för att stärka barn- och föräldraperspektivet ger kunskap om föräldrar i missbruks- och beroendevården, deras uppfattningar av vad de får för stöd i sitt föräldraskap och vad de behöver för stöd.

Föräldrar i missbruks- och beroendevården – en kartläggning för att stärka barn- och föräldraperspektivet är utgiven av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Föräldrar i missbruks- och beroendevården – en kartläggning för att stärka barn- och föräldraperspektivet på SKL:s webbplats
Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Hälsoproblem

 
 

 Teman