Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Missbruk & beroende Kunskapsstöd Lägesrapporter Samhället, alkoholen och drogerna – politik, konstruktioner och dilemman

Samhället, alkoholen och drogerna – politik, konstruktioner och dilemman

Antologin Samhället, alkoholen och drogerna – politik, konstruktioner och dilemman tar upp alkohol och droger ur ett samhällsvetenskapligt perspektiv. Antologin är utgiven av Stockholms universitets förlag.

​Antologin Samhället, alkoholen och drogerna – politik, konstruktioner och dilemman utgår från ett samhällsvetenskapligt perspektiv. Hur kan vi förstå alkoholens och drogernas roll i samhället? Hur definieras problemen, hur hanteras de och vilka konsekvenser får detta?

Antologin visar att studier kring dessa frågor ger oss kunskap om moraliska och politiska dilemman, maktförhållanden, strukturer och förändringsprocesser. Den vill stimulera till en diskussion kring olika gränsdragningar och spänningar i samhället, till exempel mellan tvång, självbestämmande och underlåtenhet i vården, mellan vad som definieras som problem och det som inte gör det.

Samhället, alkoholen och drogerna vänder sig till högskolestuderande, yrkesverksamma inom välfärdssektorn, politiker, tjänstemän, journalister, föreningsaktiva, debattörer, forskare och andra intresserade.

Tretton forskare vid Centrum för socialvetenskaplig alkohol- och drogforskning, SoRAD, Stockholms universitet, medverkar i antologin.

Samhället, alkoholen och drogerna – politik, konstruktioner och dilemman är utgiven av Stockholms universitets förlag.

Samhället, alkoholen och drogerna på Stockholms universitets webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Hälsoproblem

 
 

 Teman