Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Missbruk & beroende
Missbruk och beroende
Missbruk och beroende på Kunskapsguiden vänder sig till dig som arbetar inom området. Kunskapsguiden samlar kvalitetssäkrad kunskap från flera myndigheter och andra aktörer.

Spelproblem

Problem med spel om pengar kan få negativa konsekvenser som fysisk och psykisk ohälsa, sociala problem eller problem med ekonomin. Spelproblem finns i alla befolkningsgrupper och i alla spelformer, men är vanligare bland män och unga.

Spelproblem

​Teman

Teman är ett samlingsbegrepp för olika ämnesområden som har med hälsa, vård och omsorg att göra. Här finner du information om relevanta ämnen inom området missbruk och beroende. Teman fungerar även som samlingsplats för olika aktörers kunskapsstödjande produkter som publikationer, filmer, webbutbildningar och poddar.
 

​Kunskapsstöd

Kunskapsstöd samlar olika kategorier av kunskapsstöd. De ska främja personal på olika nivåer att använda den mest aktuella kunskapen.

​Kurser och utbildningar

Kurser och utbildningar samlar webbaserade kurser och andra aktuella utbildningar för området missbruk och beroende.

​Aktuellt

Aktuellt samlar nyheter inom området missbruk och beroende. Exempelvis om nya teman, kunskapsstöd och webbaserade kurser och utbildningar. Här kan du också prenumerera på nyheter från Kunskapsguiden direkt till din e-post.