Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Missbruk & beroende Aktuellt Digital verksamhetsutveckling i vården – en utbildning att inspireras av

Digital verksamhetsutveckling i vården – en utbildning att inspireras av

Digital verksamhetutveckling i vården är en utbildning och digitalt stöd som ska ge inspiration till att arbeta med e-hälsa i vården. Den riktar sig till dig som jobbar inom hälso- och sjukvård och är framtagen av Socialstyrelsen.

​År 2025 ska Sverige vara bäst på e-hälsa. För att nå dit behöver alla inom vården arbeta mot målet, både lokalt, regionalt och nationellt.

Detta stöd är till för att inspirera till att arbeta med digital verksamhetsutveckling. Utbildningen handlar om och ger exempel på e-hälsolösningar i vården.

Den består av fyra olika sätt att förmedla kunskapen på:

  1. Exempel från vården där de arbetat med digital verksamhetsutveckling inklusive ett fiktivt dramatiserat patientfall.
  2. Studiosamtal där politiker, beslutsfattare, profession, patienter, etiker och jurister talar om sin roll i digitaliseringen av vården.
  3. Vad är e-hälsa och digitalisering? Berättelser, intervjuer och fakta förklarar förutsättningarna.
  4. Juridiskt stöd för dokumentation. Denna del av utbildningen kan också ses som en fristående del och gäller även socialtjänsten.

Syftet med utbildningen

Det övergripande syftet med utbildningen är att ge inspiration att ta redan på hur den egna organisationen arbetar med digital verksamhetsutveckling och att medarbetarna tillsammans ska i bidra och delta i den utvecklingen.

Mer om utbildningen Digital verksamhetsutveckling i vården på Kunskapsguiden