Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Missbruk & beroende Aktuellt Kompletterande kunskapsstöd till Öppna jämförelser kan stödja vårdens förbättringsarbete

Kompletterande kunskapsstöd till Öppna jämförelser kan stödja vårdens förbättringsarbete

Ett nytt kompletterande kunskapsstöd till Öppna jämförelser kan främja vårdens förbättringsarbete genom att vara ett stöd för landstingens ledning och styrning. Kunskapsstödet innehåller ett 30-tal kvalitetsindikatorer från elva kvalitetsregister.

​Kvalitetsindikatorer i hälso- och sjukvården 2013 – ett komplement till öppna jämförelser från ett urval kvalitetsregister innehåller ett 30-tal kvalitetsindikatorer från elva kvalitetsregister. Rapporten är ett komplement till Öppna jämförelser.

Syftet med rapporten är att främja vårdens förbättringsarbete genom att vara ett underlag för landstingens ledning och styrning av hälso- och sjukvården. Syftet är också att göra hälso- och sjukvården öppen för insyn för medborgare och patienter. Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har även som ambition att redovisa kvalitetsregistrens kvalitetindikatorer på ett lättillgängligt sätt.

Kvalitetsindikatorer i hälso- och sjukvården 2013 på SKL:s webbplats

Kvalitetsindikatorer i hälso- och sjukvården 2013 som kunskapsstöd på Kunskapsguiden

Tillbaka till aktuellt