Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Missbruk & beroende Aktuellt Läkemedelsboken som app och med öppna webbtjänster

Läkemedelsboken som app och med öppna webbtjänster

Läkemedelsboken 2014 släpptes i december förra året som tryckt bok och elektroniskt via webbplatsen www.läkemedelsboken.se. I juni lanserades Läkemedelsboken även som app för iOS respektive Android. Dessutom finns Läkemedelsboken tillgänglig via öppna webbtjänster, och som öppen källkod.

​Läkemedelsboken 2014 innehåller information om läkemedelsbehandling vid vanliga sjukdomstillstånd. Den vänder sig framför allt till specialister i allmänmedicin, läkare under specialistutbildning eller allmäntjänstgöring samt medicin- och farmacistuderande, men också till läkare som behöver råd vid medicinska problem utanför den egna specialiteten.

Läkemedelsboken i din mobil

För en ännu snabbare upplevelse av Läkemedelsboken på mobila enheter finns den sedan i juni som kostnadsfri app för iOS respektive Android. Appen för iOS fungerar både på iPhone och iPad. Appen för Android är anpassad för olika skärmstorlekar och stödjer som minimum Android version 2.3.3.

Ladda ner appen Läkemedelsboken 2014 för iOS

Ladda ner appen Läkemedelsboken 2014 för Android

Webbtjänster och hela Läkemedelsboken som öppen källkod

Läkemedelsboken lanserar också öppna webbtjänster, fritt för alla att använda. En webbtjänst möjliggör användning av informationen. Till exempel kan Läkemedelsboken enklare integreras i ett journalsystem, informationen kan användas i interna söktjänster på intranät, ge kontextuell information kring preparatnamn och användas som sökmotor för preparat och ATC-rubriker.

Tjänstebeskrivningen hittar du på www.läkemedelsboken.se/api

Nyheten i sin helhet på Läkemedelsverkets webbplats

Läkemedelsboken 2014

Tillbaka till aktuellt