Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Missbruk & beroende Kunskapsstöd Klassificering och koder Klassifikation av funktionstillstånd, funktionshinder och hälsa - ICF

Klassifikation av funktionstillstånd, funktionshinder och hälsa - ICF

Klassifikationens övergripande mål är att erbjuda en struktur och ett standardiserat språk för att beskriva funktionstillstånd och funktionshinder i relation till hälsa. Kunskapsstödet är utgivet av Socialstyrelsen.

WHO Family of International Classifications (WHO-FIC) Network har sedan 2011 godkänt ICF-uppdateringar varje år i oktober. För år 2016 finns det cirka 100 godkända uppdateringar såsom tillägg av nya ICF-kategorier (koder), revidering av benämning av ICF-kategorier, beskrivningstexter, inklusioner och exklusioner.

Klassifikationens övergripande mål är att erbjuda en struktur och ett standardiserat språk för att beskriva funktionstillstånd och funktionshinder i relation till hälsa. Klassifikation av funktionstillstånd, funktionshinder och hälsa - ICF är utgiven av Socialstyrelsen.

De godkända uppdateringar för ICF är översatta till svenska och finns tillsammans med rättelseblad till ICFpublicerade på Socialstyrelsens webbplats.

Klassifikation av funktionstillstånd, funktionshinder och hälsa - ICF på Socialstyrelsens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Hälsoproblem

 
 

 Teman