Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Missbruk & beroende Kunskapsstöd Målgruppsanpassade sammanfattningar Ren träning – en handbok kring dopning för personal på träningsanläggningar

Ren träning – en handbok kring dopning för personal på träningsanläggningar

Ren träning är en handbok kring dopning som förklarar vilka som använder dopningsmedel, vilka effekter och biverkningar som uppstår och hur lagstiftningen ser ut på området. Kunskapsstödet är utgivet av Folkhälsomyndigheten.

Omslagsbild till Ren träning

​Ren träning – en handbok kring dopning för personal på träningsanläggningar förklarar vilka som använder dopningsmedel, vilka effekter och biverkningar som uppstår och hur lagstiftningen ser ut på området. I handboken presenteras också praktiska tips kring förebyggande arbete, hur dopningskontroller går till, och hur man kan känna igen och bemöta personer som missbrukar dopningsmedel.

Den typiske användaren av dopningsmedel är en man mellan 18 och 34 år som styrketränar regelbundet. Träningsanläggningar är därför viktiga i det förebyggande arbetet mot dopning.

Handboken riktar sig till personal som arbetar professionellt med träning och är framtagen av PRODIS (Prevention av dopning i Sverige) i samarbete med Statens folkhälsoinstitut.

Ren träning – en handbok kring dopning för personal på träningsanläggningar är utgiven av Folkhälsomyndigheten.

Ren träning på Folkhälsomyndighetens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Hälsoproblem

 
 

 Teman