Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Missbruk & beroende Kunskapsstöd Rekommendationer och vägledningar Hinder i folkhälsoarbetet och vägar förbi - Kunskapsunderlag för Folkhälsopolitisk rapport 2010

Hinder i folkhälsoarbetet och vägar förbi - Kunskapsunderlag för Folkhälsopolitisk rapport 2010

Hinder i folkhälsoarbetet och vägar förbi - Kunskapsunderlag för Folkhälsopolitisk rapport 2010 är framtagen av Statens folkhälsoinstitut, FHI. Rapporten visar att det finns hinder som kan innebära att beslutsfattare avstår från tidiga och förebyggande åtgärder i folkhälsoarbetet.

​Rapporten Hinder i folkhälsoarbetet och vägar förbi - Kunskapsunderlag för Folkhälsopolitisk rapport 2010 är utgiven av Folkhälsomyndigheten. Den visar att det finns hinder som kan innebära att beslutsfattare avstår från tidiga och förebyggande åtgärder i arbetet för en bättre folkhälsa. De hinder som studeras är organisatoriska förhållanden och budgetsystemens utformning.

Rapporten vänder sig i första hand till beslutsfattare på nationell, regional och lokal nivå som vill ha ett underlag för att minska hindren i samhället och prioritera framtidens folkhälsa.

Mer om rapporten på Folkhälsomyndighetens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Hälsoproblem

 
 

 Teman