Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Missbruk & beroende Kunskapsstöd Rekommendationer och vägledningar Instruktion för registrering av försörjningshinder och ändamål med ekonomiskt bistånd – för handläggare av och ansvariga för ekonomiskt bistånd

Instruktion för registrering av försörjningshinder och ändamål med ekonomiskt bistånd – för handläggare av och ansvariga för ekonomiskt bistånd

Instruktion för registrering av försörjningshinder och ändamål med ekonomiskt bistånd – för handläggare av och ansvariga för ekonomiskt bistånd är utgiven av Socialstyrelsen.

Instruktion för registrering av försörjningshinder och ändamål med ekonomiskt bistånd

​Instruktion för registrering av försörjningshinder och ändamål med ekonomiskt bistånd är ett stöd vid registrering av försörjningshinder och ändamål med utbetalat ekonomiskt bistånd. Instruktionen innehåller också definitioner av vad som avses med försörjningshinder, ändamål och avseendeperiod.

Instruktionen vänder sig i första hand till dig som är handläggare och som fattar beslut om ekonomiskt bistånd. Med försörjningshinder avses orsaken till att en person är förhindrad att försörja sig själv och i vissa fall sin familj och därmed behöver ekonomiskt bistånd. Med ändamål avses till vad ekonomiskt bistånd betalas ut.

Instruktionen är utgiven av Socialstyrelsen.

Instruktionen på Socialstyrelsens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Kunskapsstöd

 
 

 Hälsoproblem

 
 

 Teman

 
 

 Lagstiftning

 
 

 Hos andra