Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Missbruk & beroende Kunskapsstöd Rekommendationer och vägledningar Behandling av spelmissbruk och spelberoende – Kunskapsstöd med rekommendationer till hälso- och sjukvården och socialtjänsten

Behandling av spelmissbruk och spelberoende – Kunskapsstöd med rekommendationer till hälso- och sjukvården och socialtjänsten

Den 1 januari 2018 infördes lagändringar i SoL och HSL som likställer spelmissbruk om pengar med annat missbruk. Det innebär att alla landsting och kommuner har skyldighet att erbjuda hjälp till de som behöver stöd, vård och behandling vid spelmissbruk och spelberoende.

​Socialstyrelsens kunskapsstöd om behandling vid spelmissbruk och spelberoende om pengar innehåller sex rekommendationer för behandling av personer med spelmissbruk eller spelberoende om pengar.

Den version av kunskapsstödet som är publicerat december 2018 är slutversionen av Socialstyrelsens kunskapsstöd med rekommendationer till hälso- och sjukvården och socialtjänsten som först publicerades i en remissversion i december 2017.

Behandling av spelmissbruk och spelberoende på Socialstyrelsens webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Teman