Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll
Start Missbruk & beroende Kunskapsstöd Statistik och uppföljningar Småkommuners ANT-situation och förebyggande arbete – är det annorlunda än i större kommuner?

Småkommuners ANT-situation och förebyggande arbete – är det annorlunda än i större kommuner?

Under de senaste 15 åren har både konsumtions- och skadeutvecklingen av alkohol och tobak varit sämre i små kommuner jämfört med övriga större kommuner. Samtidigt har ett förebyggande arbete bedrivits i mindre omfattning i de små kommunerna. Det framgår av en ny rapport från CAN och Länsstyrelserna.

​Rapporten Småkommuners ANT-situation och förebyggande arbete har tagits fram av CAN inom ramen för Länsstyrelsens satsning på att stärka det förebyggande arbetet med ANT (Alkohol, Narkotika och Tobak) i småkommuner (kommuner med upp till 10 000 invånare).

Rapporten visar att under de senaste 15 åren har både konsumtions- och skadeutvecklingen av alkohol och tobak varit sämre i små kommuner jämfört med övriga större kommuner. Samtidigt har ett förebyggande arbete bedrivits i mindre omfattning i de små kommunerna.

Småkommuners ANT-situation och förebyggande arbete – är det annorlunda än i större kommuner? är utgiven av CAN och Länsstyrelserna.

Småkommuners ANT-situation och förebyggande arbete på CAN:s webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 

 Teman